Goede uierverzorging door middel van voorschuimen, dipmiddelen en spraymiddelen

Gepost door vdbelt 30-11-2017 0 Reactie(s)

 

 

 

 

Hygiëne vóór het melken


Er bestaat een risico dat ziektekiemen het uier besmetten wanneer er onvoldoende hygiëne is vóór het melken. Het reinigen en ontsmetten van het uier en de spenen vóór het melken neemt niet veel tijd in beslag en voorkomt zo productieverliezen door infectieproblemen. Voorbehandelen zorgt voor extra ondersteuning ter vermindering van het risico's op mastitis. 


Voor behandeling van de spenen is erg belangrijk en biedt een aantal voordelen:

  • Een betere melkproductie door een hogere melkstimulans

  • Vermijden van besmetting van melk en uier

  • Verkorten van de melktijd met 10 tot 20%

  • ​Het totale kiemgetal daalt


Prefoam Plus is een voorschuimmiddel dat ideaal te gebruiken is voor het reinigen en ontsmetten van de spenen tijdens de voorbehandeling. Dankzij de schuimvorming zorgt dit product voor een langdurig dik schuim, welke de ideale combinatie tussen een sterke ontsmetting en een krachtige, aangenaam zachte reiniging garandeert. Prefoam Plus is bacterie- en gistdodend na 1 minuut. Prefoam Plus bevat het gepatenteerde LSA-complex van Hypred. 

Wat is het LSA-complex? 
Het LSA-complex van Hypred is een combinatie van melkzuur en salicylzuur. Melkzuur zorgt voor verzorging en ontsmetting van de huid. Salicylzuur is verzorgend, ontsmettend en daarnaast licht ontstekingsremmend. Van nature is het LSA-complex zeer zacht voor het huidoppervlak en heeft een sterke en snelle ontsmettende werking. 

In welke producten vind u het LSA-complex?
Voorbehandeling: Prefoam Plus
Na de behandeling: Hm Vir Blue, Hm Vir Spray en Hm Vir Film.Wist u dat één besmette koe in staat is om de volgende zes koeien via het melkstel te besmetten?

 

Hygiëne tijdens het melken 


Hygiëne tijdens het melken is erg belangrijk. Regelmatig ontsmetten van het melkstel verkleint de kans op kruisbesmetting tijdens het melken. 
 

Reiniging & Ontsmetting van uierdoeken

Hypred Dermisan zorgt voor een sterke reinining en ontsmetting van uierdoeken. Het zorgt voor een sterke reiniging van de uierdoeken bij de voorbehandeling van spenen. Daarnaast zorgt Dermisan ervoor dat de uierdoeken zacht blijven waardoor ze aangenaam zijn in gebruik.

 

Hygiëne na het melkenDe spenen blijven tot wel 30 minuten na het melken open staan. Hierdoor bestaat het risico dat kiemen het uier binnendringen waardoor er een uierinfectie kan ontstaan. Uierinfecties hebben grote financiële gevolgen voor een veehouder. Een goede behandeling na het melken helpt om het aantal uierinfecties te reduceren. 
 

                                                          

Dipmiddelen:

Hypred Golden Mix 
Golden Mix is een dipmiddel voor een maximale ontsmetting van de spenen. Golden Mix is gebaseerd op chloordioxide en heeft een zeer hoge ontsmettende kracht. Daarnaast bevat Golden Mix extra hydraterende en verzachtende componenten, zo scoort Golden Mix hoog op zowel ontsmetten als het verzorgen van de spenen. Binnen 30 seconden is Golden Mix bacterie- en gistdodend en na 5 minuten is Golden Mix virusdodend.
 

Hypred Hm Vir Film
Dit barriére dipmiddel levert een uitmuntende speenbescherming door een goede combinatie van speenverzorging en speenontsmetting. De Hm Vir Film is goed zichtbaar dankzij de groene kleur en bevat een aangename muntgeur. Hm Vir Film is bacteriedodend na 30 seconden en gistdodend na 15 minuten. Hm Vir Film is gebaseerd op het LSA-complex van Hypred.

Hypred Hm Vir Blue
Hm Vir Bleu is een barriére dipmiddel met een breedspectrumwerking, beschermd het speenkanaal en bevordert daarnaast de speenconditie. Dankzij de blauwe kleur is Hm Vir Blue goed zichtbaar op de spenen. Hm Vir Blue is gebaseerd op het LSA-complex van Hypred. Tevens werkt Hm Vir  Blue insectenwerend.

Hypred Lauractiv
Zorgt voor een hydraterende afsluiting van de spenen. Lauratic is een dik dipmiddel op basis van decaanzuur en melkzuur. Lauractiv is een goede combinatie van ontsmetting en een natuurlijke verzorging van de spenen. De spenen worden zacht verzorgd en volledig afgesloten. Een bijkomende voordeel van Lauractiv is dat het vliegwerend werkt, dit maakt Lauractiv een ideaal product tijdens de zomermaanden.
                                                                                                          
Spraymiddelen:

Hypred Hm Vir Spray
Dankzij het LSA-complex worden de spenen voldoende ontsmet met aandacht voor een hoog cosmetisch effect. Hm Vir Spray is bacteriedodend na 30 seconden en gistdodend na 15 minuten. Hm Vir Spray heeft zachte cosmetische eigenschappen en een blauwe kleur.

Hypred Liq-Io 5500
Dit spraymiddel is op basis van een jodiumcomplex dat gegarandeerd 5500 ppm jodium ter beschikking stelt voor zijn ontsmettende werking. Liq-Io 5500 is een combinatie tussen goede ontsmetting en verzorging op basis van jodium, is goed zichtbaar en heeft een breedspectrumwerking. Na 1 minuut werk Lig-Io 500 bacterie- en gistdodend en virusdodend na 5 minuten.

Hypred Spraymadine C
Een spray met een geconcentreerde formule op basis van melkzuur en decaanzuur dat gebruikt kan worden als spray- of dipmiddel. Spraymadine C combineert dagelijkse ontsmetting met een natuurlijke verzorging van de spenen. Daarnaast heeft Spraymadine C een langdurige werking en vliegwerende eigenschappen, hierdoor is het product ideaal in de zomermaanden.

 

Wilt u weten welk dip of spraymiddel het beste bij uw bedrijf omstandigheden past?

Neem gerust contact met ons op!
Tel.: 0654901435

 

Klik hier voor alle producten van Hypred. 
 

Bron: Hypred       

Laat een reactie achter